Deze 10 soorten etherische olie zijn de basis voor thuis
8 juli 2019

Verstopte neus

Bij een verstopte neus verwijst de huisarts of apotheek vaak naar oplossingen als Otrivin of Snoreeze. Middelen met de werkzame stof xylometazoline. Op de blog Gezondheidsnet is een interessant artikel te lezen van Ilona Meernik over de werkzame stof in de synthetische neusspray. Het kan verslavend werken en zelfs leiden tot een chronisch verstopte neus.

Voor de neusspray met xylometazoline zijn allerlei restricties opgenomen in de bijsluiter. De blog noemt bijvoorbeeld dat je de spray “nooit langer dan zeven dagen achtereen en ook niet vaker dan één à twee keer per dag” kunt gebruiken. Als alternatief adviseert het blog een neusspray op basis van een zoutoplossing te gebruiken. Niels Rossen is huisarts. Hij legt nog eens uit in dit filmpje dat een zoute neusspray als vervanging van of aanvullend op de reguliere neusspray helpt:

Zoutoplossing met natuurlijke, verzachtende olie

Op verzoek van een groep bewuste consumenten ontwikkelde Aromed Natuurproducten het product Rhinisa Neusspray, een natuurlijk alternatief, een neusspray op basis van natuurlijke oliën met een zoutoplossing.

Een verstopte neus, verkoudheid of pollen allergie?

Rhinisa heeft een gunstige invloed bij verstopte neus en vergemakkelijkt de ademhaling. Het reinigt en spoelt de neusholten zonder te irriteren, doordat het verzachtend inwerkt op de slijmvliezen. Rhinisa Neusspray bevat 0,9% natrium oplossing (een zout), Calendula, Salie, Tijm en Echinacea. Het reinigt en spoelt de neusholten, zodat de neushaartjes, het filtersysteem in de neus, weer optimaal kan functioneren. Rhinisa Neusspray verhoogt de weerstand van de slijmvliezen en helpt om vrijer te ademen door de neus. Het is dan ook een prima middel bij neusverkoudheid, verstopte neus, voorhoofdsholte ontsteking en hooikoorts. Rhinisa Neusspray is verkrijgbaar bij de betere drogist, natuurwinkels en online in de webshop van Aromed Natuurproducten. Voor nadere informatie over het product of het gebruik van Rhinisa Neusspray, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Aromed Natuurproducten op 0165 – 370 659.

Comments are closed.