Voetmassage

Dagelijks je voeten masseren is een heel gezonde gewoonte. 

Hiermee stimuleer je een betere doorbloeding en het lymfesysteem. 
Je raakt hierdoor makkelijker afvalstoffen kwijt en je hebt warmere voeten. 

Door bepaalde etherische oliën hierbij in te zetten, kun je nog meer profijt hiervan hebben. 
Dus: neem een basisolie die snel intrekt (de abrikozenpit olie is daar uitermate geschikt voor) en dan een etherische olie daarbij die werkt op iets waar je last van hebt. 
Bijvoorbeeld: als je slecht slaapt: Lavendel (inslapen) of Citroen (doorslapen) of samen, wanneer je van beide last hebt. 
Om te ontspannen: Lavendel (rustgevend) of Vetiver (grondend).
Bij zweetvoeten kun je denken aan de Pedura zweetvoetenspray of bij voetschimmel aan de Dexema voetspray. Deze hoef je niet meer te verdunnen met een basisolie. 
Om de dag goed te starten kun je denken aan opwekkende oliën: Sinaasappel (opvrolijkend) of Pepermunt (alertheid) of samen. 

Voor baby’s is het fijn de voetjes te masseren met de Aromed BIO baby massageolie.

Ook voor kinderen is de baby massageolie heerlijk, of een basisolie met Mandarijn of Lavendel. Naast hun voetjes masseren, kun je dit ook samen doen, bij elkaar of ieder bij zichzelf maar wel tegelijk. Zo leer je hen een gezonde routine aan op een leuke manier. 

Ook voor ouderen die vaak last van hun voeten hebben is het heerlijk om dit te doen. Ook dan zijn Lavendel en Mandarijn mooie oliën om te gebruiken.  Voetmassage is een liefdevolle manier van verbinden. 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor bepaalde fysieke of emotionele ongemakken met diverse etherische oliën, dus vraag gerust. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *