Natuurlijke middelen tegen couperose bestellen
27 mei 2020
Mondklachten voorkomen en tegengaan dankzij Aromed
27 mei 2020

Hoofdluis? Gebruik Tea Tree essentiële olie

De serie de Luizenmoeder wijst ons weer eens op de noodzaak om kinderen regelmatig te controleren op luizen of neten. De jeuk van hoofdluis is immers erg vervelend en de luizen vinden gemakkelijk een plek bij u in huis met een grote kans op besmetting van meer gezinsleden. De tijd dat hoofdluis in beperkte mate voorkwam, is voorbij. Op elke school, in elke klas, komt hoofdluis voor. Alert blijven dus! Dat kan al heel eenvoudig met een (luizen)kam. Als er op school eenmaal hoofdluis is, dan kun je al preventieve maatregelen nemen.

Preventief

Door een paar druppeltjes biologische Tea Tree olie in de kraag van de jas te doen of door het haar te verdelen (smeren), helpt preventief tegen de hoofdluis. Luizen kruipen dan minder gemakkelijk van de jas in de haren. Een mix van Tea Tree, Lavendel, Geranium, Rozemarijn en Eucalyptus maakt het mengsel nog prettiger en effectiever in gebruik.

Geen paniek, behandel hoofdluis natuurlijk

Mocht jouw kind hoofdluis hebben. Geen paniek. Hier is de manier om het goed en op een natuurlijke manier te behandelen. Je bent er zo vanaf als je het haar goed wast met een Tea Tree shampoo. Ben je handig en wil je deze zelf maken? Hier is het recept van de anti-luizen shampoo!

Benodigdheden natuurlijke Anti-Luizenshampoo

– natuurlijke, vloeibare zeep zoals de biologische Arosofia wasgel;

– een literfles met dop/deksel;

– 8-10 druppels biologische etherische olie (Tea Tree);

– 4-6 druppels biologische Eucalyptus etherische olie;

– water (mogelijk gedistilleerd).

Bereidingswijze natuurlijk Anti-Luizenshampoo

Neem een eetlepel wasgel. Meng deze met de beide etherische oliën en samen in de literfles aanvullen met het water. Goed mengen! Je kunt dit recept eventueel aanvullen met Lavendel en Geranium olie.

Behandeling

Was de haren elke dag met de speciale shampoo. Laat deze shampoo enkele minuten inwerken en spoel het daarna goed uit. Hou dit twee weken vol, omdat de neten die periode nodig hebben om luizen te worden. Bij hardnekkige neten, spoel je goed na met appelazijn. Daarna altijd uitkammen met een luizenkam. Blijf goed druppelen en sprayen met een Tea Tree olie. Succes!

Gebruik Tea Tree essentiële olie