Hoofdluis? Gebruik Tea Tree essentiële olie

De serie de Luizenmoeder wijst ons weer eens op de noodzaak om kinderen regelmatig te controleren op luizen of neten. De jeuk van hoofdluis is immers erg vervelend en de luizen vinden gemakkelijk een plek bij u in huis met een grote kans op besmetting van meer gezinsleden. De tijd dat hoofdluis in beperkte mate voorkwam, is voorbij. Op elke school, in elke klas, komt hoofdluis voor. Alert blijven dus! Dat kan al heel eenvoudig met een (luizen)kam. Als er op school eenmaal hoofdluis is, dan kun je al preventieve maatregelen nemen.

Preventief

Door een paar druppeltjes biologische Tea Tree olie in de kraag van de jas te doen of door het haar te verdelen (smeren), helpt preventief tegen de hoofdluis. Ook conditioner met Tea Tree olie werkt heel goed. Luizen kruipen dan minder gemakkelijk van de jas in de haren. Een mix van Tea Tree, Lavendel, Geranium, Rozemarijn en Eucalyptus maakt het mengsel nog prettiger en effectiever in gebruik.

Geen paniek, behandel hoofdluis natuurlijk

Mocht jouw kind hoofdluis hebben. Geen paniek. Hier is de manier om het goed en op een natuurlijke manier te behandelen. Je bent er zo vanaf als je het haar goed wast met een Tea Tree shampoo en conditioner.

Benodigdheden natuurlijke anti-luizenshampoo en anti-luizenconditioner

Aromed BIO shampoo 
Aromed BIO conditioner
Tea Tree etherische olie BIO

Bereidingswijze biologische anti-luizenshampoo en anti-luizenconditioner

Voeg 20 druppels Tea Tree etherische olie toe aan een fles Aromed shampoo (100ml). Goed schudden voor gebruik.
Voeg 20 druppels Tea Tree etherische olie toe aan een fles Aromed conditioner(100 ml). Goed schudden voor gebruik.

Behandeling

Was de haren elke dag met deze speciale shampoo. Laat de shampoo enkele minuten inwerken en spoel het daarna goed uit. Behandel het haar daarna met deze speciale conditioner. Luizen komen niet graag op haar behandeld met conditioner. Kam het haar met de luizenkam met de conditioner nog in het haar; neten laten makkelijker los. Spoel hierna ook weer goed uit en droog het haar zoals gewenst. Houd dit twee weken vol, omdat de neten die periode nodig hebben om luizen te worden. Blijf goed druppelen en sprayen met een Tea Tree olie. Succes!

Gebruik Tea Tree essentiële olie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *