Een heerlijke moederdag

Kamerspray maken met etherische olie en verse kruiden

roomspray_diy

Maak zelf een frisse en natuurlijke kamerspray

Hoe leuk is het om moeder met Moederdag eens extra in de watten te leggen. En geef toe, hoe leuk is het om extra aandacht te krijgen? Zo hebben wij een leuke suggestie voor moeder; maak jouw eigen roomspray. Niet alleen leuk om te doen, maar ook een erg waardevol kado waar de aandacht vanaf straalt. Wij ontdekten -ook voor drukke vaders en kinderen- het ideale moederdagkado! Dank daarvoor aan Jenni Kayne.

Een echte botanische kamerspray maken

Voor optimale frisheid zijn er diverse geurige kruiden. Pepermunt is bijvoorbeeld geweldig om mee wakker te worden 's morgens in de badkamer. Terwijl rozemarijn een houtig aroma van welbevinden afgeeft dat heel geschikt is voor in de woonkamer. Lavendel daarentegen overtuigt door de rustgevende, kalmerende geur, vooral in de slaapkamer. Kan je niet goed kiezen? Probeer het dan eens met citroenmelisse, dat in elk vertrek zorgt voor een frisse citrusgeur.

Wat heb je nodig

  • Gefilterd water
  • 10-40 druppels etherische olie naar keuze
  • één theelepel alcoholhoudende vloeistof (wodka bijvoorbeeld)
  • een mooi glazen flesje
  • een stuk grof garen/touw
  • gedroogde of verse kruiden

Meer is er niet nodig voor een prachtig, persoonlijk geschenk dat recht uit het hart komt en nog lange tijd een goede stemming zal opwekken. Veel te leuk en veel te simpel om in plaats daarvan zomaar ergens een kado te kopen? Veel plezier met geven!