Voetverzorging Aromed
30 september 2020
Vetiver etherische olie BIO
9 januari 2021

Bergamot etherische olie BIO

Bergamot

 
Aromed biologische etherische Bergamot olie wordt gewonnen uit de schil van de onrijpe vrucht van de bergamotboom. De vrucht ziet er van buiten bultig uit, van binnen als een citrusvrucht, en dat is het ook. De geur is het meest bekend van de Earl Grey thee.

Fysieke eigenschappen:
Hormonale balans in het algemeen (ook voor mannen) en voor vrouwen bij ongemakken rondom menstruatie en overgangsverschijnselen in het bijzonder. Bevordert een normale en regelmatige menstruatie.
Deze olie werkt kalmerend op de buik; bij een opgezet gevoel. Versterkende olie voor: mondholte, keel, luchtwegen, urinewegen en blaas. Voor verzorging van lipblaasjes. Bij een gevoelige huid. Bevordert een gezonde nachtrust. Een heerlijke olie om de lucht te zuiveren.

Emotionele eigenschappen:
Een frisse, opwekkende olie. Werkt ook verfrissend op de geest. Helpt ‘mist’ in de geest op te trekken en brengt helderheid en focus. Wanneer je je geïrriteerd voelt, bij emotionele stress, prestatie stress. Verlicht gevoelens van hopeloosheid, zelf kritiek en weinig zelfvertrouwen. Het ondersteunt zelfvertrouwen, optimisme, moed, zelfacceptatie en zelfliefde. Helpt je positieve gedachten over jezelf te hebben en je bewustzijn van je kwaliteiten te vergroten.
Een mooie olie om in te zetten, in een diffuser, tijdens loopbaangesprekken, coaching. Heeft een goed effect op stagnerende gevoelens (ook wanneer het niet daadwerkelijk het geval is, maar het alleen om een gevoel van stagnatie en vastzitten gaat) en beperkende geloofssystemen, overtuigingen van slecht zijn, niet om van te houden en niet goed genoeg.

Spirituele eigenschappen:
Het kan een hoger niveau van bewustzijn ondersteunen. Fijne olie tijdens meditatie.

Praktisch:
Gevoelige huid:  1 druppel Bergamot op 10 ml. draagolie. Of 4 dr. Bergamot, 10 dr. Lavendel en 10 dr. Tea Tree aan 30 ml. Basisolie.
Gemengde huid: meng 5 dr. Bergamot, 2 dr. Lavendel, 6 dr. Petitgrain met 50 ml. Jojoba olie.
Vet haar pakking: Voeg 5 dr. Bergamot, 5 dr. Lavendel en 5 dr. Citroen aan 50 ml Jojoba olie toe. Masseer de haarolie grondig in op de hoofdhuid, dek dit af met een doek en laat deze pakking 1-2 uur inwerken. Daarna met milde shampoo uitwassen.
Verdampen: 4 dr. Bergamot voor ontspanning of opvrolijken. 10 dr. Bergamot in 100 ml. Amandelolie als massage olie.
Prikkelbaarheid door de menstruatie: verdampen in aromalamp: 4 dr. Bergamot, 2 dr. Geranium, 2 dr. Ho-blad. https://aromed.nl/product/bergamot-olie-bio/