Basisolie

Een basisolie, ook wel draagolie of vette plantaardige olie genoemd, heeft veel meer kwaliteiten dan alleen het verdunnen van essentiële olie.
Een draagolie heeft eigen, unieke eigenschappen, waaronder therapeutische werking.
Een basisolie kun je puur bijvoorbeeld gebruiken als massage olie. Maar je kunt het ook gebruiken als basis voor het maken van crèmes.
Wanneer je de werking van een basisolie combineert met een vergelijkbare of aanvullende werking van een etherische olie, dan ontstaat een geweldige samenwerking. Zo kun je tegen een schimmel, twee schimmelwerende oliën gebruiken, maar ook een jeuk verzachtende en een schimmelwerende.

De basisoliën worden gewonnen uit: bloemen, noten, zaden of vruchten. Waarbij belangrijke stoffen, zoals vitaminen en mineralen, behouden blijven.

Aromed heeft de volgende basis oliën, ik noem slechts een aantal van de kwaliteiten.

Abrikozenpit olie

Deze olie is vanwege zijn hoge gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren heel fijn om in voedende huidproducten te verwerken. Het maakt de huid zacht, soepel en glad.
Brengt het vochtgehalte in balans. Verbetert stevigheid en elasticiteit van huid en bindweefsel. Bij schrale huid, kloven, droge of geïrriteerde, ontstoken huid, jeuk, schilferige en gevoelige huid.
Deze olie wordt super snel door de huid opgenomen en laat geen vettig laagje achter.

Aloë Vera maceraat

Een verzachtende, helende en beschermende olie voor ieder huidtype. Optimaliseert de vochtbalans en stimuleert de doorbloeding. Hydraterend en ontstekingsremmend, bevordert het zelfgenezend vermogen van de huid.
Goed in te zetten bij: huidproblemen, ontstekingen en spierpijn.

Amandel olie

Werkt huid herstellend, jeuk verlichtend, kalmerend, verzachtend en licht samentrekkend. Een voedende huidolie, die de vochtbalans in de huid optimaliseert.
Bij: berg, eelt, jeuk, kloven. Heel geschikt voor de droge huid. En uiterst geschikt voor massage, omdat deze olie niet snel intrekt.

Argan olie

Deze olie is rijk aan anti- oxidanten en werkt kalmerend, voedend en verzachtend. De olie reguleert de vochtbalans van huid en haar en reguleert ook de werking van de talgklieren, stopt het kroezen en pluizen van haar, vermindert huidirritatie en roodheid. Ook fijn voor broze nagels. Bij uitstek een uitstekende olie voor de droge en rijpere huid. Deze olie werkt rimpel verminderend.

Calendula maceraat

Deze olie is uitermate geschikt voor mensen die zichzelf met moeite warm kunnen houden. De olie stimuleert de doorbloeding, vermindert ontstekingen, werkt zuiverend op de lymfeklieren en stimuleert de baarmoeder. Bij pijnlijke of uitblijvende menstruatie een heerlijke olie om op de buik te smeren.
Ook deze olie is uitermate geschikt bij huidproblemen en voor de gevoelige huid.

Jojoba vloeibare was

Huid verstevigend, gladmakend, maakt de huid fluweelzacht en is licht verkoelend. Vooral voor de vette, acne, of gevoelige en rijpere huid. Jojoba legt een klein waslaagje over de huid heen en beschermt deze zo optimaal. Ondanks dit laagje kan de huid prima blijven ademen en wordt deze niet afgesloten. Heerlijk bij alle weertypen.
Verder bij littekenweefsel. Ideaal als basis voor parfums van etherische olie, omdat deze olie niet ranzig wordt. Voor het haar voorkomt het roosvorming en geeft het haar een prachtige glans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *