Aromed is een Nederlands familiebedrijf sinds 1989.
Wij zetten de kracht uit de natuur in, met als basis Aromatherapie, voor herstel en ondersteuning van gezondheid van lichaam en geest.
Onze missie: natuurlijke zelfzorg bereikbaar voor iedereen door een betaalbare prijs.
Vanuit onze visie: gezondheid bevorderen met respect voor: elkaar, dieren, milieu en de natuur, geven we dit invulling.

Hoe geeft Aromed dit vorm?

Uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs
Wij hanteren een lage winstmarge en leveren daardoor pure producten tegen een betaalbare prijs.
In dat kader investeren wij niet in dure reclamecampagnes en hanteren we geen stuntprijzen.
Aromed levert liever kwaliteit op een continu prijsniveau.
Onze missie is om op deze manier zelfzorg bereikbaar te maken voor iedereen.

BIO, inhoudsstoffen, kwaliteit, leveranciers, duurzaamheid en fairtrade.
Aromed heeft een uitgebreid assortiment van veelal Skal gecertificeerde biologische, altijd 100% natuurlijke producten. Waaronder: vette plantaardige oliën, maceraten, vloeibare wassen, etherische oliën en klachtgerichte samengestelde producten. Al onze producten zijn opgenomen in de Z-index.

Aromed maakt geen gebruik van kunstmatige toevoegingen om een recept te mengen. Daarom moet ieder product worden geschud voor gebruik.
Al onze producten zijn tenminste 1 jaar houdbaar na opening en dit zonder kunstmatige conserveringsmiddelen.
Indien er alcohol in een product gebruikt wordt, is dit altijd natuurlijke alcohol.
Er staan batchnummers van elke productie op de onderkant van het doosje, zodat het altijd traceerbaar is. Hiermee borgen we de kwaliteit en veiligheid.

Aromed hanteert kleine voorraden om versheid van de oliën te garanderen. We zijn flexibel; kunnen maatwerk bieden in de vorm van ander volume verpakking (groter voor salons of kleiner voor goodiebag), een ingrediënt uit een product vervangen, etc. En we kunnen snel schakelen naar meer productie, wanneer daar vraag naar is.

De biologische ingrediënten voor Aromed producten komen al meer dan 30 jaar via dezelfde gecertificeerde Nederlandse BIO leveranciers.
De ingrediënten worden altijd geleverd met analyses en gedetailleerde informatie van samenstelling en eigenschappen van de inhoudsstoffen.
Aromed en leveranciers worden in Nederland jaarlijks gecontroleerd en gecertificeerd door Skal en NVWA.
De ingrediënten komen van over de hele wereld (daar waar de planten het best groeien en zo de krachtigste inhoudsstoffen produceren).
Etherische oliën worden meestal gewonnen door stoomdistillatie, maar ook middels koude persing.

Telers hebben een langdurige relatie met onze leveranciers. Zij worden eerlijk betaald en de planten worden opnieuw geplant.

Cultuur uitdragen
Wat startte als familiebedrijf, trok al snel mensen buiten de familie aan.
Binnen Aromed heerst een prettige sfeer, wat zich uit in een inmiddels jarenlang vast team; van ontwikkeling, productie tot advies. Er is rechtstreeks contact en korte lijnen binnen de organisatie en ook naar onze klanten.
Wij zijn klantgericht; denken mee. Gaat er iets mis, dan lossen we dat graag snel en goed op. Want klanttevredenheid staat bij ons centraal.
Onze vriendelijke, sociale en betrouwbare cultuur laat zich ook zien in langdurige relaties met leveranciers en klanten.

Milieu
Ons verpakkingsmateriaal is, waar mogelijk, (kraft doosjes en PET flessen) van gerecycled materiaal.
Afval wordt binnen Aromed gescheiden afgevoerd.
Wij werken zo energiezuinig mogelijk; het bedrijfspand is dubbel geïsoleerd, heeft dubbele beglazing, ledverlichting en zonnepanelen.
Schoonmaak van de ruimtes gebeurt met natuurlijke middelen.
Kannen en pompen worden gereinigd met natuur alcohol tussen elke batch.
Voor de bestellingen hergebruiken we vaak kartonnen dozen, en we vullen de dozen op met bio chips of papier.

Innovatief en dierproefvrij
Aromed is continu bezig met innovatie binnen een vertrouwd concept. Naar de laatste inzichten op het gebied van natuurlijke zelfzorg en verzorging creëren wij nieuwe producten of passen we onze bestaande producten aan, voor gezondheid van lichaam en geest.
Aromed ontwikkelt de producten volledig dierproefvrij.

Informatie, ondersteuning en advies.
Wij hechten veel waarde aan ondersteuning van onze klanten. Daarom geven we veel voorlichting aan medewerk(st)ers van: drogisterijen, reformwinkels, apotheken, praktijken, salons e.d. Dit doen we d.m.v. trainingen, zowel online als instore. Verder bieden we marketing en communicatie ondersteuning in de vorm van onder andere: manuals, folders van productgroepen, flyers producten, folderbak, samenvattingskaarten, klachten/oplossingskaarten, displays, plafondborden, blow-ups, posters, vloerlogo druppel, waaier, uitgebreide bijsluiters, testflacons en posts op social media, blogs op de site. Ook zijn we makkelijk en snel bereikbaar voor informatie en advies.
Aromed is niet overal verkrijgbaar, omdat wij het belangrijk vinden dat de consument gedegen, persoonlijk advies krijgt.
Daarom zijn onze producten te vinden bij onder andere: de adviserende drogisterijen, apotheken, reformzaken en bij therapeuten, schoonheidssalons e.d.