Aromed

Aromatherapie

De geschiedenis van aromatherapie
Hoogstaande beschavingen, van duizenden jaren voor vandaag, kenden en gebruikten de heilzame werking van etherische oliën al. Recepten die nu nog gebruikt worden zijn tot 3000 jaar geleden geschreven door Chinezen, oude Egyptenaren, Grieken of Romeinen. Oude Chinese geschriften beschrijven uitgebreid de toepassing van etherische oliën in de gezondheidswetenschap. Een wetenschap die zich overigens kon meten met onze huidige geneeskunde. Ook de oude Egyptenaren beschouwden de kostbare oliën als één van de belangrijkste sleutels tot gezondheid. De duizenden flesjes en teksten die in grafkamers gevonden zijn blijven daar stille, maar krachtige, getuigen van.

Essentiële oliën en je hersenen
De reukzin is één van onze sterkste zintuigen. Ze beïnvloedt ons gedrag, onze stemming en emoties. Dagelijks heb je met allerlei geuren en de reacties daarop te maken: het water loopt je letterlijk in de mond als je versgebakken brood ruikt. Dit zijn onbewuste reacties van het oudste deel van onze hersenen. Dit deel van de hersenen bevat onze emoties en instincten: de basis voor veel van onze bewuste én onbewuste acties. Aromatherapie producten van Aromed maken natuurlijk gebruik van deze (re)acties. Als je de effecten van verschillende geuren en combinaties van geuren op het gedrag van het lichaam weet, kun je via geuren grote invloed uitoefenen. En dat is een sterk punt. Zo bevorderen de natuurlijke geuren de gezondheid en ondersteunen ze genezingsprocessen!

Essentiële oliën uit de natuur, de onuitputtelijke bron van heilzame stoffen
Zuivere natuurlijke etherische olie wordt gewonnen uit plantaardig materiaal. Er zijn wel dertig plantenfamilies met zo’n negentig verschillende soorten. Tel daarbij op dat dezelfde planten en bloemen uit verschillende gebieden weer heel andere oliën geven en je komt aan een indrukwekkend aantal soorten olie. De geschikte planten en bloemen komen uit de hele wereld en worden meestal in het land van herkomst verwerkt. Sommige planten komen voor in overvloed, zelfs in je eigen achtertuin, andere zijn zeer zeldzaam en dus kostbaar. Zeker als je weet dat er voor de productie van enkele druppels olie indrukwekkende hoeveelheden bloemen of blaadjes nodig zijn!

Essentiële oliën vragen om precisiewerk
Om optimaal gebruik te kunnen maken van de eigenschappen van de oliën, zonder dat ze direct verdampen, worden ze vermengd. Dit gebeurt in een heel exacte verhouding met een drager, zoals plantaardige olie of gedestilleerd water. Zo ontstaat een mix die de juiste doses van de verschillende oliën optimaal hun werk laat doen. Bij het inwrijven van je huid zorgen de dragers van de olie voor een gelijkmatige verdeling van de werkzame stoffen. De stimulerende bestanddelen van de oliën kunnen vervolgens je lichaam aanzetten tot genezing of versterking. Dit proces is al sinds mensenheugenis bekend.

Werking op basis van wetenschap
Aromatherapie met etherische oliën speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Twee factoren zijn hierbij erg belangrijk. Ten eerste de eigenschappen van onze huid om heilzame stoffen op te nemen. De tweede factor is de positieve invloed van geuren op onze geest en ons onderhoudssysteem. De invloed van deze positieve effecten wordt nog niet over de hele wereld erkend. Maar dat verandert. Tegenwoordig hebben we niet genoeg aan ervaring en een lekkere geur alleen. Bewijs willen we zien! Nu kan de moderne wetenschap via kwaliteitsonderzoek gelukkig verklaren wat onze voorouders instinctief al wisten: etherische oliën spelen een belangrijke rol in onze gezondheid. Aromed past deze wetenschap al jaren toe. De laboratoria van Aromed doet continue onderzoek naar de effecten van de bestanddelen van etherische oliën op ons lichaam. Hierdoor ontdekken we steeds weer nieuwe toepassingen die worden verwerkt in nieuwe oplossingen. Oplossingen die direct effect hebben op je lichaam en geest. Zodat je in steeds vaker een verantwoorde keus kunt maken voor je lichaam. Aromed helpt je dus op een natuurlijke manier je gezondheid op peil te houden, op basis van eeuwenoude én moderne gezondheidswetenschap.

Werking op ons grootste orgaan: de huid
Er leiden vele wegen naar de inwendige mens. Bij inwendig gebruik verteert de maag medicijnen en laat ze de werkzame stoffen los in je bloedbaan. Precies zo doet je huid dat met de zelfzorgproducten van Aromed. Bij Aromed worden de producten in het laboratorium gemengd en samengesteld in composities die zijn afgestemd op een optimale heilzame werking voor diverse aandoeningen en klachten. Voor elk huidtype en huidprobleem. Het proces waarbij twee stoffen samenkomen via je huid heet osmose. Als grootste orgaan van je lichaam is de huid bijzonder geschikt als ontvanger van werkzame stoffen. Om door de poriën van de huid opgenomen te kunnen worden, moeten de werkzame stoffen bijzonder vluchtig zijn. Etherische oliën, de basis van alle producten van Aromed, hebben natuurlijk die eigenschap.

Werking op de geest: een gezonde geest in een gezond lichaam
Etherische oliën worden ook wel de “hormonen” van een plant genoemd. Ze staan al eeuwenlang bekend om hun krachtige genezende werking. Het zijn natuurlijke organische stoffen, die in harmonie werken met de natuurlijke krachten van het lichaam. Dit is één van de redenen waarom etherische oliën zo effectief zijn. In eerste instantie werden de oliën puur om hun geneeskrachtige werking gebruikt. Uit ervaring en overlevering wist men exact welke effecten de extracten uit verschillende planten en bloemen hadden op de gezondheid en weerstand van ons lichaam. Later ging men ook de aromatische eigenschappen steeds meer waarderen. De basis voor onze eau de toilette, parfum en aftershave ligt in de brouwsels van de geurmengers uit die tijd. Dat de elixers en geurwatertjes vaak ook een positief effect op de gezondheid hadden, was toen juist een prettige bijkomstigheid. Op het reukproces hebben we helemaal geen invloed. Of je nu wilt of niet, ons lichaam reageert vrijwel direct en zonder dat we er bewust van zijn. De verschillende geuren van Aromed zelfzorgproducten hebben ieder hun eigen uitwerking op het deel van onze hersenen waar we mee voelen. Hier ontstaan stemmingen, die op hun beurt weer bijdragen aan het onderhoud van ons lichaam. Iedereen weet uit ervaring dat een optimistische stemming of een uitbundige lachbui kan zorgen voor een stoot positieve energie. Dat heeft weer een positief effect op onze bewuste acties, maar ook op onbewuste acties van het lichaam zelf. Het gaat dus om evenwicht en balans, net als in de natuur.

Biologische etherische olie van Aromed
Aromed heeft een complete lijn biologische etherische oliën voor de Aromatherapeut met een Skal certificaat NL-BIO-01. Onze enkelvoudige oliën zijn zowel in onze webshop verkrijgbaar als via de betere drogisterijen en natuurwinkels. Heb je een professioneel advies nodig over de olie, schroom dan niet en bel ons. We hebben immers ruim 30 jaar ervaring met aromatherapie en essentiële olie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wensenlijst
Winkelwagen